Tria i delimitació el tema:
Per delimitar el tema serà d’utilitat que consulteu obres de referència, bibliografia recomanada pels professors i els recursos d’informació que us proporcionen les biblioteques.
Planificació del projecte:
Inclou l’elecció del tipus de tesi (de compilació, d’observació, d’experimentació…), l’elaboració d’un primer esquema i la creació d’un pla de treball.
Recopilació de dades:
És el moment de consultar documents específics sobre el tema escollit. Us recomanem la pàgina Recursos d’informació del web de les Biblioteques, des de on podreu consultar catàlegs, tesi i eines, que us permet accedir a nombrosos recursos en format digital (bases de dades, revistes, llibres…).
Interpretació i avaluació de les fons consultades:
Un cop recollida la documentació necessària cal fer una anàlisi i interpretació amb la finalitat d’extreure conclusions. És necessari saber avaluar i ser crític amb les fonts. Si us interessa saber quines són les revistes més valorades o els autors més citats en el vostre àmbit del coneixement podeu trobar eines per esbrinar-ho.
Redacció:
És el moment d’organitzar la informació i redactar el treball. Podeu trobar manuals sobre redacció. Si teniu dubtes de vocabulari podeu consultar el Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Pel que fa a dubtes gramaticals o ortogràfics us recomanem la pàgina Suport lingüístic. Podeu consultar la convocatòria d’ajuts per a la redacció de tesis doctorals en català i en anglès i podeu aprendre com produir textos científics, fer una argumentació o elaborar una hipòtesi.
Si redacteu la vostra tesi en anglès podeu consultar el Manual d’estil interuniversitari per a la redacció de textos en anglès de la Xarxa Vives d’Universitats.
Recordeu que el vostre treball ha de ser original i heu d’evitar el plagi; podeu consultar un tutorial del plagi i l’honestedat acadèmica i una guia de Treballs de fi de màster i drets d’autor.